Ucuz Domain Alma

Merhaba arkadaslar. Bir önceki yazimda GOOGLE'DAN ORGANIK HIT ve SEOLU INTERNET SITESI FULL KURULUMUNDAN bahsetmistim. Kisaca bahsedecek olursak bir web site yayinlamaya karar verdiniz ve yapmaniz gerek asamalar söyle siralanacaktir. Öncelikle alan adi almadan yapacaginiz sitenin konusunu içerigini düsünmelisiniz. Önce sitemi açayim sonra içerigini girerim diye düsünürseniz yanilirsiniz. Sitenizden performans almaniz zorlasir.




Belirli bir konuda yazmaya veya ticaret amaçli sitenizi açmaya kararinizi verdiniz. Bu asamadan sonra yapmaniz gereken buna bir isim bulmak. Yani alan adi satin almak. Alan adi satin alirken nerden aldiginizin pek önemi yoktur. En ucuz neresi satiyorsa oradan alabilirsiniz. Alan adini alacaginiz site önerecek olursam netpaybilisim.com dan almanizi tavsiye ederim. Alan adlari diger sitelere göre daha cüzzi. Ve 2 adet e-mail adresi sunuyor. Diger sitelere baktim 1 alan adina bir e-mail veriliyor, daha fazla mail adresi alamk içinde extradan ücret isteniyor.

Hosting konusunda da çok güvenilir bir hosting yapisina sahip.Yedekleme ve kurtarma, veri tabani görüntüleme, 7 x 24 Sunucu görüntüleme, web site builder, Linux ve windows hosting, bayi hosting e-mail, ssl, ve daha fazla bir çok özelligi var. Destek kisminda suistimali raporlama gibi özelliklerede sahip. Sahsen daha önceden (ilk internet sitesi kurdugum zamanlarda) hostingi internetten tanistigim belirli bir sirketi olmayan kisiden sagliyordum. Sitem ilk günden itibaren çok güzel hit aliyordu. Anlastigim reklam sirketlerinden de düzenli ödememi aliyordum. Sonra bu kisi ben askere gittikten sonra hostingini kapatmis, yedegimde yoktu sitem çöp olup gitmisti.  Onca emegim gitti. Simdiki kafam olsa kesinlikle böyle bilinmedik yerlerden hosting almam. O yüzden hosting alacaginiz yer sirket olsun kurumsal çalissin. Kisilere güven olmuyor. Hosting konusunda bence hem güvenilir ve diger hosting saglayan sirketlere göre biraz daha ucuz. Eger ki bir internet sitesi açma karari verdiyseniz kesinlikle netpaybilisim.com adresini ziyaret etmeden ne hosting alin ne de alan adini alin.



Yazimi okudugunuz için tesekür ederim. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana. Iyi günler iyi çalismalar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder